O cafea și-o poveste

duminică, 15 mai 2022

Kate Morton - Orele îndepărtate

Titlu: Orele indepartate

Titlu original: The distant hours ,

Sursa foto: Pinterest 

Autor: Kate Morton

Anul aparitiei: 2010

Editura: http://www.humanitas.ro/

Site: https://katemorton.com/

 „E o noapte fără lună.E o noapte fără lună când se ivește Omul Noroaielor. Noaptea și-a pus o pereche de m ă nuși fine…a întins un văl negru peste întreg ținutul: un vicleșug, o vrajă sub care totul să se cufunde în somn fără vise.”

Cartea este o incusiune între prezent și trecut, mister ce ține să iasă la iveală și să bulverseze viața personajelor. Povestea surorilor Blyth și a secretelor, ce stau ascunse între zidurile castelului Milderhurst, vorbesc parcă de un  trecut ce nu pare și nu vrea să fie uitat.

Țin să cred că australianca s-a inspirat dintr-o poveste reală. R. Blyth, a fost un scriitor englez, iar povestea poate fi inspirată din fapte reale.

Imbinarea trecutului cu prezentul! Prezentul bulversat de timp și trecerea anilor! Misterele din trecut sperie prezentul, ce caută adevăruri care se credeau uitate.

O scrisoare din trecut, dă peste cap viața lui Edie Burchil, editatoare la o revistă, scoate la iveală adevăruri și secrete, despre mama ei Meredith.

În timpul celui al doilea război mondial, mama lui Edie este evacuată și ajunge la castelul lui Raymond Blyth, care trăiește împreună cu cele 3 fiice ale sale: Percy, Saffy și  Juniper.

Singurele care cunosc adevărul sunt zidurile tăcute și îmbătrânite de timp, Edie trebuie doar să le audă șoaptele.

Poveștile pe care le aude, îi bulversesze liniștea, apoi vine și ziua când totul se termină cum a început cu ani în urmă...cu un incediu...

Kate Morton, m-a fascinat de la prima până la ultima pagină, o va face în continuare, până la ultima … carte publicată.


 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Natura umană negră

 Îmi plac lucrurile frumoase. La rău sunt alergică indiferent de natura lui. Uneori, însă natura umană a râului poate avea puterea unui cat...